неділю, 12 січня 2014 р.

Професійні, офіційні та емоційні публікації про Євромайдан


Володимир Андрійович Василенко — правознавець-міжнародник, заслужений юрист України, Надзвичайний і Повноважний Посол України, доктор юридичних наук, професор: «Те, що зараз відбулося, я розцінюю як третю українську революцію новітнього часу» ЕРА Медіа 2014-01-31 11:10:58

Майдан и "крайне правые": пора положить конец путинской дезинформации.
Eurolution 

Итак, что происходит в Украине на самом деле. Алексей ЗАВОДЮК. 2014-03-12. novaukraina

Любомир Гузар: Право на повстання — то є закон природи. Один iз найповажніших моральних авторитетів України, колишній предстоятель УГКЦ розповів «УМ» про революційний Майдан, враження від Януковича і перспективи України на майбутнє.  "Україна молода" 10.01.2014.

Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій готова стати гарантом виконання домовленостей між владою та опозицією задля вирішення політичної кризи.
Час, коли ми тільки говорили, минув. Сьогодні люди не вірять у слова, люди очікують конкретних дій.
Зустріч Президента з керівниками церков та релігійних організацій.24.01.2014 21:16

Я был поражен до растерянности, а уважение к восставшим стало безмерным
... Глядя на все это, их  просто невозможно не уважать. Это вызывает даже не уважение а нечто большее - преклонение перед их волей и стремлением. Это - не холопы и не рабы.
... Если им судьба позволит сразу перейти к восстановлению страны, то они как пчелы довольно быстро сделают ее цветущей. Теперь я верю, что эти люди смогут все.
Эхо Росии. Общественно политический журнал. 24 января, 2014.

Георгій Почепцов. Информационно-коммуникативные технологии в развитии цивилизации. 
"Cовременная война миров между реальным и физическим пространством завершается победой виртуального. 4-5 часов в день люди смотрят телевизор, сюда можно добавить компьютер и кино. В результате чего получается совершенно иная картина. Если раньше люди отправлялись в виртуальный мир на малый срок и осторожно, как полярники, то теперь они освоили этот мир и уже живут в нем".
osvita.mediasapiens  2014-02-02

Я розумію та підтримую бажання людей жити у вільній, справедливій, сильній і заможній Україні. І я зроблю все, аби реалізувати ці прагнення. Маємо пам’ятати пророчі слова нашого Великого Кобзаря: «У своїй хаті - своя правда, і сила, і воля». Саме вони мають стати дороговказом для кожного з нас і для всієї країни загалом.
Президент України. 22.01.2014 09:00
Звернення Президента до Українського народу.
20.01.2014 18:20/ Прес-служба Президента України.

Чи стане "Майдан" "Солідарністю"?
В пошуку методів. Якщо "Солідарність" активно використовувала у своїй діяльності страйки, то питання про те, якими саме будуть "козирні" методи роботи "Майдану", залишається відкритим.
Святослав Хоменко. П'ятниця, 27 грудня, 2013 p. ВВС Україна

Майдан поможет Януковичу выиграть выборы
Відомий російський журналіст Владислав Вдовін прокоментував політичну ситуацію, яка склалася в Україні. "The Kiev Times" 28 января 2014, 16:33

Чи є стратегія для Майдану і чому мирний спротив дієвий?
Наталя Гуменюк, Європейська правда. 29 листопада 2013.
"Американські соціологи Еріка Чіновет та Марія Стефан проаналізували 330 найбільших конфліктів з від початку 20-го сторіччя (з 1900 до 2006 року) і довели: мирний тиск населення на владу має удвічі більше шансів на успіх, аніж збройне протистояння. Обов'язкова умова успішності протесту – не харизматичний лідер, не лише масовість кампанії, а уміння людей зорганізуватися, впертість, і уміння вдатися до інших методів тиску, якщо існуючі вже не працюють."

Інформаційний бойовик. Чому Євромайдан не зумів виграти пропагандистське протистояння.
"Будь-який масовий протест – це ще й інформаційна війна. Під час мирного протесту пропаганда відіграє чи не чільну роль. При цьому влада перебуває в кращому становищі, аніж її опоненти". Тиждень.16 січня, 2014 , Олександр Михельсон.
Не згоден. Влада в гіршому становищі. Вона несе відповідальність за все, що діється в державі. Коли державний службовець погоджується на певну посаду, він отримує не тільки права, але і відповідальність. При масових протестах владі потрібно виправдовуватися, оскільки вона не передбачила критичну ситуацію і не змогла вчасно вирішити питання. В такому випадку винним держслужбовцям потрібно подавати у відставку і привселюдно каятися.

Що примусило найбагатшу людину України консолідуватися з донецьким Євромайданом? Володимир Воловенко "Україна молода" 10.01.2014.

Правий сектор. Як і чому вибухнув Майдан
Коли президент два місяці ігнорує масові протести в країні, а опозиція нездатна ними скористатися, першу скрипку починають грати радикали
Петр Шуклинов, ЛIГАБiзнесIнформ

"Без "Правого Сектору" майданний сценарій був би абсолютно московським.
Костянтин Крилов, російський публіцист і журналіст, громадський і політичний діяч.  За результатами опитування на сайті Openspace Костянтин зайняв 5 місце серед найвпливовіших інтелектуалів Росії. "Газета.ua", 26.01.2014



1 коментар:

  1. В Німеччині не можна дивитися прямі репортажі з Майдану на сайті ESPRESO.TV.
    Замість відео з'являється такий текст:
    "Dieses Video ist in Deutschland nicht verfügbar, weil es möglicherweise Musik enthält, für die die erforderlichen Musikrechte von GEMA nicht eingeräumt wurden."
    Мій переклад:
    "Це відео недоступне в Німеччині, тому що воно може містити музику, для якої необхідні музичні права, не були надані GEMA."

    ВідповістиВидалити